d

Interessante producten

Image Alt

Loopbaanadvies voor rijksmedewerker

Rijksmedewerker krijgt subsidie voor loopbaanadvies bij een RL (Register Loopbaanprofessional)

Iedere rijksmedewerker kan subsidie van maximaal €1.500,- exclusief btw (€ 1815 inclusief btw)  aanvragen door gebruik te maken van de Regeling Loopbaanadvies van het A+O fonds Rijk.

Het is alleen mogelijk subsidie te krijgen voor een loopbaanadvies van een loopbaandeskundige die is gecertificeerd als Register Loopbaanprofessional. Laura Verhoef van Mikpunt Counseling en Coaching is gecertificeerd NOLOC Register Loopbaanprofessional.

 

De rijksmedewerker vraagt de subsidie zelf aan en kiest ook zelf een Register Loopbaanprofessional uit het beroepsregister. Voordat de aanvraag wordt beoordeeld, wordt eerst getoetst of de medewerker daadwerkelijk in aanmerking komt voor de regeling. Als de rijksmedewerker de afgelopen drie jaar onafgebroken in dienst van het Rijk is geweest en niet eerder gebruik heeft gemaakt van de regeling dan komt deze in aanmerking. De subsidie kan zonder tussenkomst van de leidinggevende aangevraagd worden bij het A+O fonds Rijk. De regeling loopt af op 30 juni 2022.

Het loopbaanadvies in het kort

Het loopbaanadvies helpt je als rijksmedewerker om jouw plek te vinden op de arbeidsmarkt. Dat kan bij de Rijksoverheid zijn of daarbuiten, maar in elk geval een plek die past bij jouw kwaliteiten.

 

Het traject ziet er als volgt uit:

  1. Je gaat naar de website www.loopbaanadvies.aofondsrijk.nl
  2. Controleer of je in aanmerking komt voor de subsidie. Beantwoord een aantal vragen en binnen een paar minuten weet je of je aan de voorwaarden voldoet. Na afloop ontvang je uitleg over de verdere aanvraag.
  3. Je vraagt een loopbaanscan aan via je leidinggevende of via het A+O fonds Rijk. Je meldt je voor deze regeling aan via het digitaal dossier van Loopbaanadvies.
  4. Je kiest zelf een Register Loopbaanprofessional die een offerte voor je kan maken.
  5. Je vraagt voor maximaal € 1.500 exclusief btw (€ 1815 inclusief btw) een subsidie aan.
  6. Je declareert de vergoeding bij het A+O fonds Rijk.
  7. Wanneer je het gedeclareerde bedrag uitgekeerd hebt gekregen, betaal je het traject bij de Register loopbaanprofessional en kun je van start gaan.
  8. Je bepaalt zelf wat je met het loopbaanadvies doet. Je kunt het bespreken tijdens je jaarlijkse loopbaangesprek, maar je kunt het ook voor jezelf houden en je eigen plan trekken. Jouw resultaten blijven in ieder geval anoniem.

Een overzicht van organisaties die onder de Rijksoverheid vallen vind je hier.

De offerte wordt opgesteld na een vrijblijvend en kosteloos (telefonisch of online) intakegesprek.
We brengen samen in kaart wat jouw behoeften zijn in het loopbaan ontwikkeltraject.

De begeleiding zou kunnen bestaan uit loopbaanvragenlijsten, testen en gesprekken om in kaart te brengen wie jij bent, wat jij belangrijk, interessant en leuk vindt in een baan (het leven) en wat je kunt (competenties). We kunnen bepalen welke soort beroepen het beste bij je passen en hoe je daartoe kan komen (loopbaan ontwikkelplan).

De kosten voor dergelijk loopbaan traject zijn €895,- incl. btw, eventuele loopbaantesten, vragenlijsten en 4 coachgesprekken à anderhalf uur.

Afhankelijk van wat jij verder nodig hebt in jouw loopbaanontwikkeling, kan ik je nog nadere praktische ondersteuning bieden of psychosociale begeleiding geven in persoonlijke ontwikkeling.
Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld sollicitatietools en -begeleiding, opleidingskeuzebegeleiding, begeleiding gericht op het ontwikkelen van gespreksvaardigheden /presentatietechnieken, aanbrengen van planning & structuur, sociale vaardigheden – persoonlijke groei (denk aan zelfvertrouwen, autonomie & authenticiteit, meer inzicht in eigen gedrag t.a.v. samenwerking, stresssituaties op het werk, leidinggevende kwaliteiten, etc.).

In de intake maken we een inschatting van het aantal gesprekken die voor jou nadere ontwikkeling en te maken stappen nodig zijn.

De kosten van de gesprekken à anderhalf uur voor de aanvullende begeleiding, inclusief btw, zijn:
2 gesprekken €270,-
4 gesprekken €540,-
6 gesprekken €810,-

 

Jij én jouw behoeften staan bij Mikpunt centraal!
De gesprekken worden in de praktijk in Heerhugowaard gehouden, maar kunnen in overleg ook online via Microsoft Teams verlopen. Zo heb je vrijheid in reisafstand.