d

Interessante producten

Image Alt

Over Mikpunt

Loopbaan en specialisaties van Laura Verhoef

Mijn loopbaan is begonnen in de gezondheidszorg als medisch analiste. In 1997 heb ik een switch gemaakt naar de detailhandel. Als middlemanager heb ik 10 jaar met veel enthousiasme met collega’s van jong tot oud in verschillende bedrijven gewerkt. In 2008 ben ik verder gaan studeren en heb mezelf ontwikkeld om als counselor en coach professioneel aan het werk te gaan.

In 2010 ben ik als gediplomeerd en geregistreerd counselor én coach gestart met mijn praktijk Mikpunt Counseling. In mijn werkveld heb ik mij gespecialiseerd in: stress, burn-out en overspannenheid, angst, somberheid, vitaliteit, zingeving en Mindfulness; bedrijfscounseling (individueel en teams/MT); loopbaanoriëntatie en integratie.

Opleidingsachtergrond van Laura Verhoef

Opleidingsachtergrond van Laura Verhoef:

Mijn kennis houd ik bij door regelmatig vervolgopleidingen, trainingen, workshops, intervisie en supervisie te volgen. De meest belangrijkste zijn:

 • 2023: ACT basis en ACT verdiepingstraining
 • 2022: PSBK nascholing Hechting en relaties
 • 2021: Opleiding Evidence based training Mindfulness voor organisaties
 • 2021: PSBK nascholing De levenskring: levensfases en transitieprocessen
 • 2018 – 2020: hbo Bachelor Toegepaste Psychologie
 • 2019: PSBK nascholing ‘Zelfhelend vermogen’
 • 2016 – 2017: Psychosociale Basiskennis volgens PLATO eindtermen
 • 2015 – 2017: Opleiding tot gecertificeerd Mindfulness trainer bij het Instituut voor Mindfulness, categorie 1 trainer
 • 2016: Verbindend Communiceren voor professionals.
 • 2015: Mindfulness in coaching; Psychologie over stress en bewustzijn met de praktische toepassing en ervaring van Mindfulness in individuele begeleiding.
 • 2015: 8 Wekelijkse Mindfulnesstraining (MBSR)
 • 2014: Slaap en slapeloosheid
 • 2011 – 2012: Meesterlijk Interveniëren. Jaaropleiding interventiekunde; organisatie coaching (psychoanalyse en organisatiekunde), groepsdynamiek, TGI (Thema Gecentreerde Interactie als methodiek voor effectief leiderschap), Voice dialogue, integratief werken met individu-groep-organisatie, begeleiden van leerprocessen van individuen en groepen.
 • 2010: Herkennen van psychopathologie, beelddenken, gevorderde Zentraining.
 • 2010: Masterclass begeleiden bij stress, burnout en overspannenheid.
 • 2009: Opleiding hbo Specialist counselor en coach specialisatie Stress en burn-out counsellor, loopbaancounsellor & coaching, integratiecoaching en bedrijfscounsellor.
 • 2009: Systemisch coachen en trainen, Zen training, overdracht & tegenoverdracht, regressiecounseling.
 • 2008: Opleiding hbo Academisch counsellor en coach en gesprekstherapie.
 • 2008: Coachen en spelen, enneagram, PMA (Progressive Mental Alignment).

Referenties

Ik heb Laura ervaren als een coach die snel bij de punten kwam waar het echt om ging. Een prettig mens met gevoel voor humor, waar ik al gauw vertrouwen in voelde. De sessies waren inspirerend en we werkten op een manier die voor mij zowel een persoonlijke ontwikkeling opleverde en praktisch toepasbaar was en me echt verder heeft geholpen. Laura combineert lichtheid met diepgang, een fijne combinatie.

Bianca Vermeij

Referenties

De coaching die ik van Laura heb gehad tijdens een periode tegen burn-out aan, heb ik als zeer waardevol ervaren. Laura gaf me een gevoel van erkenning maar ook herkenning. Was begripvol maar zeker ook confronterend. Met de enorme dosis aan technieken die ze in huis heeft , wist ze me steeds weer te prikkelen om dingen in te gaan zien of zaken aan te pakken. Naast het feit dat ze een fijne persoonlijkheid is, luistert, kijkt en vertaald ze goed waardoor ik me gehoord voelde en de ruimte kreeg om uit mijn situatie te stappen. Nu meer dan een jaar later kan ik nog steeds terugpakken en de handvaten gebruiken die ik in de coaching heb meegekregen.

Sandra van der Bijl

Referenties

Laura heeft het vermogen om precies datgene voor je neus voor te schotelen, om zelf het inzicht te ontwikkelen waarom je in je probleem blijft hangen! Ik heb van de een op de andere dag mijn manier van werken zo kunnen veranderen dat ik switchte van; nooit tijd hebben, altijd nog werk op mijn bureau hebben liggen en alleen maar het gevoel hebben hard te moeten werken, naar; eerst doen wat ik van binnen belangrijk vind (in plaats van doen waarvan ik dacht dat het belangrijk was voor de omgeving). En dat was ook vaak voor mijn werk hoor! Maar de volgorde hanteren van wat voor mij zelf het belangrijkst is levert mij op dat ik elke dag voldaan ben, altijd mijn werk af heb en véél meer vrije tijd heb! Zodra ik weer afwijk van mijn innerlijke volgorde loopt het in de soep, haha. Magic! Dit levert mij zoveel tijd en rust op!

Helena van Dijk

Referenties

Ik heb Laura ervaren als een zeer professionele coach, die zich vanaf het eerste moment betrokken toonde. Bij het eerste telefoongesprek had ik al het gevoel dat zij geen vreemde voor mij was. Heel prettig! Ik heb veel gehad aan de opdrachten (m.n. kernkwadranten en affirmaties). Deze hebben zeker bijgedragen aan mijn bewustwordingsproces. De vragen die Laura mij daarbij stelde “triggerde” mij om verder te denken en mijn gevoel op te zoeken, dat diep verscholen ligt achter mijn verstand. Ook heb ik geleerd dat je juist beter kunt omgaan met negatieve emoties (als stress, spanning, verdriet) door deze toe te laten, te accepteren, en niet weg te drukken. Ik ga dit onthouden en toepassen waar nodig, net als alle andere praktische tips die ik van Laura heb gekregen!

R. van Diepen

Referenties

Laura heeft me geholpen mijn sterkte kanten te ontdekken en deze bewust in te zetten. Ook heeft ze me geleerd anders te kijken naar situaties waarin ik dacht vast te zitten en te experimenteren met andere reacties en gedrag. Ik heb veel over mezelf geleerd en heb voor mijn gevoel meer controle over mijn leven (werk en privé). Ik kom altijd weer vrolijk en vol energie uit de sessies!

A. Bosdijk

Referenties

En toen kon ik alleen nog maar huilen… Ik voelde me onzeker, gefaald en ik vond mijzelf niet leuk. Het maken van keuzes lukte mij niet en ik bleef maar piekeren. Was ik overspannen? Een Burn-out? Of zat ik er tegenaan? Wat moest ik nu? Hopen dat het vanzelf over zou gaan? Moest ik mij niet aanstellen? Doorgaan tot ik “om zou vallen”. Of toch hulp zoeken? De drempel was voor mij heel hoog. Toen ik meerdere malen werd getipt om nu echt eens een vrijblijvend intakegesprek te voeren met Laura ben ik uiteindelijk over de drempel heen gestapt. In het eerste gesprek wist Laura meteen de vinger op de zere plek te leggen.

Liesbeth Francis

Referenties

In verband met mijn nieuwe baan hebben wij met het management team een coachings traject gevolgd en hieruit voort kwam ik bij Laura terecht. Ik vind Laura een warme persoonlijkheid en ik voel me bij Laura erg op mijn gemak. De sessies waren voor mij best een openbaring, ik keek bij sommige dingen heel anders tegen mezelf aan. Dat waren soms best eye openers en dat vond ik leuk om te horen en om in te zien dat ik veel goeie dingen bezit. Ook vond ik het kaartspel aan het einde van elke sessie erg leuk daar kwamen hele mooie dingen uit die elke keer weer sloegen op de dingen waar ik mee bezig was. Laura bedankt en een fijne vakantie.

Petra Kaan

Referenties

Laura is een heel betrouwbaar persoon, je kunt gemakkelijk met haar praten, je kunt alles bij haar kwijt, ze neemt de tijd voor je en heeft veel geduld. Daarnaast geeft ze je inzicht in je eigen manier van denken, doen, voelen, handelen waardoor je zelf aan het werk wordt gezet/wordt gemotiveerd iets te gaan doen met jou hulpvraag. Ik zou deze tijd niet willen missen, het is me heel veel waard. Nogmaals bedankt Laura!

Carolien de Visser

Referenties

Door gebeurtenissen in mijn leventje was ik toe aan een luisterend oor, feedback, inzichten en handvaten. Dit alles heb ik gevonden bij Laura. Door de verschillende methodes waar Laura mee werkt zijn de sessies erg afwisselend en verrassend. Het is hard werken, kost energie maar geeft ook veel energie! De afgelopen periode was zeer intensief en waardevol, waar ik nu de vruchten van ga plukken. Bedankt Laura!

Agnes

Referenties

Laura heeft mij gecoached bij mijn burn-out die mij eind november 2009 “overviel” als een donderslag bij een heldere hemel. Terugkijkende was het niet zo verwonderlijk dat mij dit is overkomen maar dat even terzijde. Inmiddels gaat het met mij goed, werk nu 4 dagen in weliswaar aangepaste uren en dat gaat prima. Heb leuke klussen te doen en bewaak goed mijn grenzen. De communicatie met bijvoorbeeld mijn leidinggevende verloopt een stuk beter en dat voelt echt als heel prettig! Als ik naar huis ga, dan ga ik ook echt naar huis en laat het werk dan voor wat het is. Ik merk aan alles dat ik echt veel meer in het “hier en nu” leef en me vrijwel geen zorgen maak of loop te piekeren.

Alexandra